Adakah anda salah seorang daripada penyumbang kepada statistik ini? Kita di Malaysia seolah-olah sudah memandang ringan kepada penyakit diabetes ini.

Jika seseorang yang berumur 50-an tidak menghidapi masalah kencing manis atau diabetes, memang dia dianggap sangat bertuah!

Diabetes bukanlah satu penyakit yang boleh dipandang ringan, kerana komplikasi yang hadir bersama dengan penyakit ini sangat serius.

Ketahui adakah anda berisiko atau sebenarnya anda sudah dihinggapi diabetes.

Cara Berkesan Menurunkan Paras Gula Dalam Darah

Vivix Shaklee adalah satu penemuan hebat hasil kajian saintis-saintis Shaklee, yang dapat membantu mengawal kadar gula dalam darah yang menjadi punca terjadinya diabetis dan komplikasinya.

Pengambilan Vivix secara berterusan membantu mengawal diabetes selain membantu bacaan gula dalam darah yang sihat.

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU PESAKIT DIABETES

Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan Resveratrol dan Polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes.

Resveratrol dan Polifenol dapat mengawal diabetes serta komplikasinya dengan cara:

1) Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”), lalu meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.

Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak.

Pengambilan Vivix secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan diabetes yang disebabkan oleh kerosakan gen.

Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, diabetes dapat dirawat.

Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah.

Jadi Resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.

 

2) Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.

Untuk mengawal diabetes, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim.

 

3) Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat.

Dengan pengambilan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan diabetes.

 

4) Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

 

5) Mencegah pembentukan protein AGE

 

 

Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit diabetes. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

Ramuan Vivix adalah 10 kali lebih kuat daripada Resveratrol. Berbanding Resveratrol semata-mata, Vivix yang mengandungi campuran Resveratrol dan Polifenol bertindak dengan lebih berkesan bagi mencegah pembentukan protein AGE.

Kesan Vivix berbanding Resveratrol sahaja terhadap pengumpulan Protein AGE

 

TESTIMONIAL PELANGGAN YANG BERJAYA MERAWAT

DIABETES DENGAN VIVIX SHAKLEE

 

Testimoni 1

 

Testimoni 2 Pn Norita tentang ibu  beliau

 

Testimoni 3 : Dengan asbab mengamalkan Vivix Shaklee, kaki pengguna ini tak jadi kena potong

 

Testimoni 4 : En R.Jitendra

 

Testimoni 5 : Pn Nurul Azliza

 

Jadi, usah berlengah. Kawal kencing manis sebelum ianya meragut nyawa anda ataupun orang-orang kesayangan anda. Dapatkan Vivix untuk langkah kawalan diabetes anda & orang-orang yang anda sayangi. Hubungi saya untuk harga istimewa Vivix Shaklee anda!

 

Hubungi Segera:

Pengedar Shaklee Terbaik Anda

Siti Nor Adilah Binti Mustahal (Dila)

Shaklee ID : 897614

Email :

siti5524@gmail.com

Call / SMS / Whatsapp :

013-2584575

FB : Siti Nor Adilah Mustahal

Cara Berkesan Menurunkan Paras Gula Dalam Darah Dengan Vivix

2 thoughts on “Cara Berkesan Menurunkan Paras Gula Dalam Darah Dengan Vivix

 • May 7, 2017 at 2:04 am
  Permalink

  Bahaya kencing manis

  Reply
  • September 12, 2017 at 3:56 pm
   Permalink

   Hati-hati dengan kencing manis. Kawal paras gula dalam tubuh kita dari sekarang.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge