Hari ini saya akan menceritakan berkaitan maklumat penting yang terkandung di dalam Vivix iaitu Resveratrol.

Tahukah anda bahawa orang Perancis terkenal dengan wine mereka yang mengandungi khasiat resveratrol. Kita orang Islam tidak bolehlah ambil wine, jadi apakah suplemen atau makanan yang mengandungi khasiat yang sama atau lebih tinggi?

Vivix dan Resveratrol

Vivix dan Ramuan Utamanya, Resveratrol

Resveratrol adalah bahan utama di dalam Vivix. Anda mungkin telah mengambil resveratrol secara tidak sengaja. Resveratrol boleh didapati dalam makanan seperti kacang tanah, pistachios, anggur, anggur merah dan putih, beri biru, cranberry, koko dan coklat gelap.

 

sumber makanan paling kaya resveratrol
Sumber Makanan Yang Kaya Dengan Resveratrol

Makanan ini menjadikan resveratrol dapat melawan jangkitan kulat, radiasi ultraungu, tekanan, dan kecederaan.

Resveratrol merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh yang menunjukkan ia dapat memperbaiki sel-sel yang rosak akibat serangan kanser, malahan Vivix turut dicadangkan sebagai makanan tambahan bagi pesakit kanser yang sedang menjalani perubatan konvensional.

Kajian Ke Atas Resveratrol dan Vivix

Kajian mengenai resveratrol telah diterbitkan di dalam lebih 2000 jurnal dan kajian penerbitan antaranya oleh University Harvard, National Institute of Aging, National Cancer Institute dan National Cancer Institute of Science, termasuk beberapa kajian di antaranya:

#1 – Merencatkan gen kanser

Sebagai antioksidan yang kuat, resveratrol berupaya meneutralkan radikal bebas daripada terus merosakkan sel dan seterusnya ia merencatkan gen kanser.

#2 – Keupayaan menterbalikkan kesilapan DNA

Bersesuaian dengan fungsinya yang membantu memperbaiki DNA,  resveratrol mampu mengurangkan kesilapan DNA sebanyak 60%. Ini merupakan pencapaian besar bagaimana resveratrol dapat memperlahankan proses penuaan.

#3 – Keupayaan sebagai anti kanser

Kajian ke atas resveratrol daripada Annals of the New York Academy of Sciences pada tahun 2011, menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti-kanser. Kajian yang dilakukan telah membuktikan resveratrol mempunyai peranan dalam mengawal sel kanser, sama ada mencegah pembentukan sel atau membantu dalam proses rawatan. Kebolehannya menghentikan sel kanser berkait rapat dengan fungsinya yang membunuh sel kanser tapi memelihara sel yang normal.

Terdapat laporan daripada Biologi Kanser & Terapi pada tahun 2007, dimana resveratol berkeupayaan bertindak menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (proses dimana sel-sel normal menjadi sel-sel kanser).

Pada tahun 2008 pula di dalam jurnal Karsinogenesis, menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu pencegahan kanser prostat. Ini kemungkinan disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen.

Terdapat beberapa kajian yang dijalankan ke atas fungsi resveratrol dan beberapa jenis kanser. Perlu dinyatakan di sini, kajian makmal bukanlah dibuat sehari dua atau dalam tempoh beberapa minggu, malah sebenarnya ia mengambil masa bertahun-tahun untuk mendapatkan hasil kajian.

  • Kanser usus

 

Vivix bantu atasi kanser usus

Kajian ke atas kanser usus dengan membandingkan kumpulan yang dikawal berbanding kumpulan yang diberikan pelbagai dos resveratrol yang pelbagai. Dos setinggi 100 nanogram/ml berkeupayaan merencatkan pertumbuhan sel kanser secara signifikan berbanding kumpulan kawalan dan dos yang lebih rendah.

  •  Kanser payudara

 

Vivix Bantu Atasi Kanser Payudara

Kajian ke atas penghidap kanser payudara menunjukkan resveratrol merencat pertumbuhan sel secara signifikan dan menggalakkan kerencatan dan kematian sel dalam kanser payudara yang telah merebak.

  •  Kanser Paru-paru

 

Vivix Bantu Atasi Kanser Paru-paru

Kajian ke atas kanser paru-paru menunjukkan resveratrol dalam dos yang lebih tinggi (10mg/kg) mencegah pertumbuhan dan penyebaran sel kanser ke organ lain dan mengelakkan pertumbuhan salur darah baru kepada sel kanser.

  •  Kanser Prostat

 

Vivix Bantu Atasi Kanser Prostat

Kajian ke atas kanser prostat menunjukkan resveratrol telah merencatkan pertumbuhan sel kanser prostat berdasarkan gambarajah histologi.

Menurut kajian yang dibuat oleh Universiti Perubatan Rush, kandungan resveratrol yang tinggi dalam Vivix membantu mengelakkan kerosakan tisu. Ini mungkin disebabkan tisu yang semakin baik dan sistem penahan sakit badan dapat berfungsi dengan lebih baik.

Kepada anda yang sedang menjalani rawatan kanser atau yang berisiko tinggi untuk mendapat kanser (setiap orang berisiko untuk dapat kanser), saya mencadangkan anda mendapatkan Vivix Shaklee untuk meningkatkan tahap kesihatan anda. Kita hanya berusaha merawat, Allah juga yang mengurniakan kesembuhan.

 

Vivix adalah 10 kali lebih berkesan berbanding resveratrol biasa

 

Testimoni Pengguna Vivix

 

Testimoni 1 : Bebas kanser dengan pengambilan Vivix

 

 

Testimoni 2 : Bebas kanser payudara tahap 4 dengan Vivix

 

Testimoni 3 : Doktor sah kan bebas daripada kanser ovari

 

Testimoni 4 : Bacaan creatinine turun, buah pinggang sihat & bebas dialisis setelah amalkan Vivix

 

Testimoni 5 : Sel kanser hilang dengan pengambilan Vivix secara konsisten

 

Testimoni 6 : Breast Lump mengecil setelah amalkan Vivix

 

Testimoni 7 : Kanser usus stage 4 recover dengan pengambilan 2 botol Vivix

 

Subhanallah, Maha Suci Allah. Gembira bukan jika anda turut menerima berita seperti sebegini. Oleh itu, beri peluang kedua kepada kesihatan anda dan keluarga tersayang.  Mungkin anda teragak-agak untuk mendapatkan Vivix kerana harganya yang agak mahal. Tapi jika dibandingkan kesihatan anda dengan Vivix Shaklee, mana lagi mahal? Bertindak sebelum terlambat.

Hubungi saya untuk mendapatkan set kesihatan anda dengan harga menarik berserta konsultasi eksklusif secara PERCUMA.

Pengedar Shaklee Terbaik Anda :

Siti Nor Adilah Binti Mustahal (Dila)

Shaklee ID : 897614

Email :

siti5524@gmail.com

Call / SMS / Whatsapp :

013-2584575

FB : Siti Nor Adilah Mustahal

Resveratrol : Alternatif Cara Melawan Penyakit Kanser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge