Hai.. Assalamualaikum semua

Mesti ramai yang tak mahu memiliki kulit berkedut sebelum tiba waktunya kan. Jika kulit kita berkedut lebih awal, itu mungkin petanda bahawa badan kita mula kehilangan kolagen.

Tua itu pasti..tetapi tanda-tanda penuaan boleh dikurangkan dan dilambatkan dengan pengambilan kolagen.

Apa Itu Kolagen?

Kolagen adalah sejenis protein yang yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk menyokong tisu-tisu badan kita bagi mengekalkan keanjalan dan keremajaan kulit. Semasa kita bayi, kandungan kolagen dalam badan sangat tinggi, sebab itulah kulit bayi lebih cantik dan halus.

Tetapi apabila usia kita melewati 25 tahun dan ke atas, penghasilan kolagen semakin menurun dan badan kita mengalami kekurangan kolagen. Apabila kolagen kurang, tiada apa yang menyokong tisu badan kita tadi. Lama kelamaan, muncul kedutan di tepi mata, tangan dan kaki.

Lihat sajalah pada datuk dan nenek kita, boleh nampak kedutan di tangan, kaki dan mata mereka kan. Itulah tanda badan kita kekurangan kolagen.

Kalau kita perhatikan orang disekeliling kita, mesti anda akan terjumpa seseorang yang kelihatan muda je. Nampak muda seakan umur 20an padahal usia mereka sudah menjangkau awal 40an dan mempunyai anak. Kalah kita yang berumur 28tahun ni. Itu tandanya kolagen dalam badan kita perlu ditambah.

kolagen-terbaik-untuk-wanita

Simptom Kekurangan Kolagen 

Tubuh tidak dapat menyimpan unsur kolagen dengan optimum untuk keperluan tubuh selama-lamanya. Ia dikenalpasti semakin berkurangan apabila usia semakin meningkat tua. Sudah tentu terdapat kesan kekurangannya pada tubuh.

Saya rasa kita sudah mula merasai kekurangan ini. Antara tanda-tanda jelas tubuh kekurangan kolagen adalah seperti:

  • Kulit – Kekeringan, kedutan, mengelupas, mudah lebam, luka lambat sembuh , tompok pigmentasi coklat, urat timbul, garisan ketawa, garis halus pada leher, liang roma besar dan jeragat di muka.
  • Kuku – kerapuhan, bintik putih dan mudah pecah
  • Mata – Kekeringan, lingkaran gelap di bawah mata, kecil ketulan kuning lemak pada bahagian putih mata, penglihatan malam merosot dan saluran darah merah sekitar sudut mata.
  • Gusi – Gusi tidak sihat, kerap alami pendarahan, akar gigi rosak, jangkitan dan penyakit periodontal yang menyebabkan nafas berbau
  • Rambut – kekeringan, kulit berminyak, hujung rambut pecah atau bercabang, tompok nipis, dermatitis kulit kepala, keguguran rambut dan masalah kelemumur
  • Mulut – ulser yang lambat untuk sembuh
  • Lidah – lidah menjadi nipis dan licin
  • Mata – eye bag , mata panda dan penglihatan mulai kabur
  • Badan – payudara dan punggung jatuh atau menggeleber, kelihatan tua dari umur, organ dalaman tidak berfungsi dengan baik, kehilangan kalsium yang ketara, sakit belakang serta sakit sendi
kesan kehilangan kolagen
Kesan kekurangan kolagen apabila semakin meningkat usia

Bertindak sekarang sebelum terlambat. Amalkan collagen powder untuk tambah kandungan kolagen yang semakin berkurang dalam badan.

Kolagen Terbaik Untuk Wanita

Kolagen powder shaklee bertindak dalam 3 cara, tidak seperti kolagen lain yang hanya menumpukan pada keanjalan sahaja. Tiga cara tersebut ialah :

1) Keanjalan

2) Antioksidan

3) Penghidratan

img_20161201_134501

Jika diamalkan secara konsisten dan berdisiplin, hasilnya pasti menakjubkan. Anda pasti dapat merasai perubahan pada tekstur kulit.

Jika anda inginkan kulit yang cantik seperti wanita lain diluar sana, hubungi saya segera untuk mendapatkan info, harga istimewa dan konsultasi secara PERCUMA.!!

Pengedar Shaklee Terbaik Anda :

Siti Nor Adilah Binti Mustahal (Dila)

Shaklee ID : 897614

Email :

siti5524@gmail.com

Call / SMS / Whatsapp :

013-2584575

FB : Siti Nor Adilah Mustahal

Keperluan Kolagen Terbaik Untuk Wanita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge